Lees deze pagina voor

Over Praktijk Puntenslijper

Mijn naam is Anneke Wezeman en ik heb Praktijk Puntenslijper opgericht. Het is mijn passie om mensen, jong en oud, op creatieve wijze zichzelf en hun talenten te laten ontwikkelen.

Ik heb ruim 20 jaar met veel plezier als leerkracht in het speciaal onderwijs gewerkt. De afgelopen jaren is er veel veranderd in het onderwijs. Vooral creatieve vakken hebben plaats gemaakt voor nog meer leren. Dit vind ik geen goede ontwikkeling en daarom heb ik een aantal jaren geleden besloten om een nieuwe richting in te slaan. Het was de start van Praktijk Puntenslijper. Ik ben begonnen met het geven van tekenlessen aan kinderen. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor de eigen creativiteit. Het proces is belangrijker dan het resultaat en plezier hebben staat voorop!

In deze periode kreeg ik via via het boek de ‘Gave van Dyslexie’ van Ronald Davis in handen. Tijdens het lezen van dit boek vielen er heel wat stukjes op hun plek. De manier waarop Davis het eigen beeld en de eigen creativiteit van elke persoon gebruikt als methode om leer- en gedragsproblemen aan te pakken vind ik echt geweldig!

In mijn praktijk kan je terecht om je tekentalent te ontdekken, maar ook om meer te halen uit je talent als beelddenker. Beelddenken is een gave maar je hebt soms een klein beetje ondersteuning nodig om te ontdekken hoe het werkt voor jou.

Anneke Wezeman

Opleiding

In 2016 heb ik mijn licentie als Davis®-counselor gehaald. Met de kennis en vaardigheden die ik tijdens mijn opleiding, bij het Davis® Dyslexie Centrum, heb opgedaan begeleid ik beelddenkers met dyslexie, dyscalculie en ADD en ADHD problematiek.

De basis voor mijn tekenlessen is gelegd bij de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen. In 2015 behaalde ik mijn diploma Holistisch Tekendocent voor kinderen.