Beelddenken

Aan de slag met je dyslexie, dyscalculie, ADHD en ADD

Heb je moeite met lezen, schrijven of rekenen? Lukt het je niet goed om geconcentreerd te blijven of iets te plannen? Ben je vaak iets kwijt en kan je het niet terugvinden? Het kan anders! Met een methode die heel geschikt is voor mensen die een sterke voorkeur hebben voor het ruimtelijk visueel denken: de Davis®-methode. Deze methode gaat uit van de kwaliteiten en mogelijkheden die elk mens heeft. In een kort traject maak je enorme sprongen in het omgaan met jouw dyslexie, dyscalculie, ADHD of ADD.

Voor wie en voor welke problemen?

De Davis®-methode is geschikt voor iedereen die te maken heeft met een van de onderstaande problemen en dit wil oplossen:

  • lezen
  • schrijven
  • spellen
  • rekenen
  • plannen
  • concentreren
  • opruimen

Het maakt niet uit hoe oud je bent: zowel kinderen als volwassen hebben baat bij de Davis®-methode. De basis van elke counseling is hetzelfde. In een individueel traject leer je wat beelddenken is en hoe je het kan gebruiken.

Wat is beelddenken?

Beelddenken betekent dat je leert door te doen, te ruiken, te voelen, te zien. Alles wat je meemaakt sla je op in de vorm van beelden, gevoelens en kleur. Als je een woord hoort, bijvoorbeeld het woord ‘vis’ dan zie je daarbij een plaatje van een vis. Mensen die meer denken in woorden zullen de letters van het woord vis in hun gedachten zien.

woorddenken-beelddenken

Sterke kanten van beelddenken

Beelddenkers hebben een goed ruimtelijk inzicht. Ze kunnen dingen vanuit verschillende gezichtspunten bekijken. Beelddenkers hebben een groot voorstellingsvermogen. Hun denkproces verloopt heel snel en associatief. Daardoor zien ze vaak snel unieke oplossingen voor lastige problemen. Uit onderzoek blijkt dat beelddenkers voornamelijk hun rechterhersenhelft gebruiken. Dit komt heel goed van pas bij processen waar creativiteit en verbeelding nodig zijn. Maar voor vaardigheden zoals lezen en rekenen heb je je linkerhersenhelft nodig. Met de Davis®-methode leer je technieken die je helpen om de rechter- en linkerhersenhelft zo goed mogelijk te laten samenwerken.

Davis® methode

Volgens de grondlegger van de Davis®-methode, Ron Davis, is dyslexie niet aangeboren. Mensen met dyslexie gebruiken hun hersenen op een andere manier dan mensen die geen problemen hebben met lezen, rekenen of concentreren. De meeste mensen verwerken informatie op een ‘talige manier’: aan de hand van woorden en begrippen. Er zijn ook mensen die aan de hand van beelden en gebeurtenissen informatie tot zich nemen. Die groep noemen we ‘beelddenkers’.

Klantervaringen

Betere concentratie en minder last van prikkels van buitenaf

5,0 rating
25 maart 2018

Anneke heeft de Davis Counseling bij onze dochter Myrthe (toen 10) gedaan. Myrthe had problemen met rekenen, en had thuis en op school moeite met een teveel aan prikkels. De counseling heeft goed uitgepakt. Haar zelfinzicht en zelfwaardering kregen hierdoor een nieuwe impuls. Ze ging in haar eigen centrum staan; de concentratietechnieken en evenwichtsoefeningen die Anneke met haar deed, hebben hier aan bijgedragen. Haar resultaten met taal en met rekenen gingen omhoog. Zij kan zich nu beter concentreren, en is minder het slachtoffer van prikkels van buitenaf.
Myrthe en Anneke hadden een leuke klik met elkaar, en het was duidelijk te zien dat Anneke de counseling met plezier en betrokkenheid deed. Ook die aandacht en gezelligheid hebben bijgedragen aan een goed resultaat!

Marijke en Myrthe
4.9
4,9 rating
4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 7 beoordelingen)
Uitstekend86%
Zeer goed14%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%